Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ποιες είναι οι συνέπειες του fast food!

Πεπτικό και καρδιαγγειακό σύστημα
Τα τρανς λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα της «κακής» LDLχοληστερόλης και μειώνουν τα επίπεδα της «καλής» HDL χοληστερόλης. Τα τρανς λιπαρά μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Σύμφωνα με το American Heart Association, παιδιά που ακολουθούν διατροφή υψηλή σε νάτριο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση σε σχέση με παιδιά που δεν τρώνε πολύ αλάτι. Το υπερβάλλον αλάτι μπορεί επίσης να δημιουργήσει πέτρες στα νεφρά, νεφρική νόσο και καρκίνο του στομάχου.
Αναπνευστικό σύστημα
Η παχυσαρκία σχετίζεται με αύξηση των αναπνευστικών προβλημάτων και μπορεί να προκαλέσει επεισόδια ρηχής αναπνοής ή συριγμού.
Πρόσφατη έρευνα στο περιοδικό Thorax έδειξε ότι παιδιά που τρώνε πρόχειρο φαγητό τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα έχουν αυξημένο κίνδυνο άσθματος και ρινίτιδας.
Κεντρικό νευρικό σύστημα
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Public Health Nutrition έδειξε ότι η κατανάλωση τροφών όπως ντόνατς, κέικ και κρουασάν, καθώς και fast food (πίτσα, burgers, hot dog) μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με την κατάθλιψη. Άνθρωποι που επιλέγουν fast food είναι 51% πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με όσους τρώνε λίγο ή καθόλου πρόχειρο φαγητό.
Δέρμα και οστά
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, οι τροφές που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου και μπορεί να προκαλέσουν ακμή.
Η έρευνα στο περιοδικό Thorax έδειξε υψηλότερο κίνδυνο εκζέματος σε παιδιά που ακολουθούσαν διατροφή υψηλή σε πρόχειρο φαγητό.
Το υπερβάλλον αλάτι μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης.
πηγή: madata.gr
AdTech Ad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου