Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΘΡΑΚΗ:Αυξημένες οι ανάγκες για υποστήριξη λόγω της κοινωνικοοικονομικής ύφεσης!!

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας μαζί με τον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας Έβρου έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για την κατάσταση του πληθυσμού και πώς αυτή επηρεάζεται από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Ανοδική τάση των αιτημάτων πολιτών για ψυχολογική υποστήριξη στη Θράκη, λόγω της κοινωνικοοικονομικής ύφεσης.
Με σύνθημα και παρότρυνση ότι «Μπορεί να γίνει…», έχουν προγραμματιστεί δράσεις για δείξουν ότι η ψυχολογική πίεση μπορεί να αντιμετωπιστεί, όταν κάποιος ζητήσει την κατάλληλη βοήθεια.
Όσον αφορά το προφίλ των ανθρώπων που προσέρχονται για υποστήριξη στις δομές της ΕΚΨ, στην περιοχή της Θράκης, η ψυχολόγος Μsc Βαλεντίνη Μπόχτσου, επιστημονική υπεύθυνη προστατευμένων διαμερισμάτων της ΕΚΨ και ΨΥ, στη Θράκη, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον στοιχείο είναι το πώς αυτό διαφοροποιείται στην τετραετία 2010-2014 αλλά και πως η ψυχική νόσος δεν αφορά συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.
Όπως προέκυψε, από το 2010 και μετά έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανέργων που προσέρχονται και αντίστοιχα μειωθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εργάζονται. Επίσης, έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που δεν έχουν σύντροφο, ενώ μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ωφελούμενων.
πηγή:http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου