Αν θέλετε να αποφύγετε τον διαβήτη και την καρδιοπάθεια, εντάξτε λίγα αμύγδαλα στο καθημερινό διαιτολόγιό σας: μία νέα μελέτη δείχνει πως μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως αυτών των νοσημάτων.
Αμερικανοί ερευνητές επιστράτευσαν 65 πάσχοντες από προδιαβήτη για να μελετήσουν τις επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε αμύγδαλα.
Ο προ διαβήτης είναι πρόδρομος κατάσταση του διαβήτη, κατά την οποία ο οργανισμός παρουσιάζει μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και έτσι τα επίπεδα του σακχάρου παραμένουν οριακά υψηλά.
Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής» (JACN) οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής & Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσι, που πραγματοποίησαν την μελέτη, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η μία εκ των οποίων έτρωγε καθημερινά αμύγδαλα και η άλλη όχι. Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι έτρωγαν καθημερινά λίγα αμύγδαλα παρουσίασαν σημαντική αύξηση της ευαισθησίας του οργανισμού τους στην ινσουλίνη (είναι η ορμόνη που διασπά το σάκχαρο), καθώς και σημαντική μείωση των επιπέδων της «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα τους.
Η LDL είναι αυτή που συσσωρεύεται στις αρτηρίες προκαλώντας στένωση και οδηγώντας τελικά στην καρδιοπάθεια, που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου των διαβητικών ασθενών.
πηγή:http://www.real.gr
Αμερικανοί ερευνητές επιστράτευσαν 65 πάσχοντες από προδιαβήτη για να μελετήσουν τις επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε αμύγδαλα.
Ο προ διαβήτης είναι πρόδρομος κατάσταση του διαβήτη, κατά την οποία ο οργανισμός παρουσιάζει μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και έτσι τα επίπεδα του σακχάρου παραμένουν οριακά υψηλά.
Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής» (JACN) οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής & Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσι, που πραγματοποίησαν την μελέτη, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η μία εκ των οποίων έτρωγε καθημερινά αμύγδαλα και η άλλη όχι. Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι έτρωγαν καθημερινά λίγα αμύγδαλα παρουσίασαν σημαντική αύξηση της ευαισθησίας του οργανισμού τους στην ινσουλίνη (είναι η ορμόνη που διασπά το σάκχαρο), καθώς και σημαντική μείωση των επιπέδων της «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα τους.
Η LDL είναι αυτή που συσσωρεύεται στις αρτηρίες προκαλώντας στένωση και οδηγώντας τελικά στην καρδιοπάθεια, που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου των διαβητικών ασθενών.
πηγή:http://www.real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου