Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Αξέχαστες συγκινητικές στιγμές αδελφικής αγάπης

Τα αδέλφια μας είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι. Οι πρώτοι μας φίλοι, στους οποίους λέμε όσα δεν λέμε στους γονείς μας. Είναι οι πρώτοι μας αντίπαλοι στον αγώνα για επικράτηση μέσα στο περιβάλλον μας, αλλά και εκείνοι στους οποίους αισθανόμαστε πως μπορούμε να στραφούμε για βοήθεια σε όλη μας τη ζωή. Τα αδέλφια μας είναι τα πρόσωπα που παραμένουν πάντα στη ζωή μας, είτε ως οι καλύτεροι μας φίλοι, είτε ως πληγή μιας αναντικατάστατης απώλειας, αν η σχέση δεν επιζήσει. Δεν μπορούμε να τους εξαφανίσουμε, όπως κάνουμε με πρώην φίλους και συντρόφους.

Αυτή η μοναδική σχέση αποτελεί συχνά κυρίαρχο θέμα στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία και μυθολογία. Γνωρίστε, λοιπόν, αδέλφια μιας άλλης εποχής, με αρχές και αξίες που μοιάζουν ή δεν μοιάζουν με τις δικές μας, με τα ίδια όμως συναισθήματα που διανθίζουν και σήμερα τις αδελφικές σχέσεις.

Αδελφός/ή, σημαίνει «από την ίδια μήτρα». Σχηματίστηκε από το αθροιστικό α- και το ουσιαστικό δελφύς (μήτρα). Από το «δελφύς» προέρχεται και το δελφίνι, ως το θαλασσινό ον που διαθέτει μήτρα, αλλά και οι Δελφοί εξαιτίας του σχήματός της περιοχής ή επειδή ήταν ο χώρος λατρείας της μητέρας-Γης.
Από τα διασημότερα αδέλφια είναι οι γιοι του βασιλιά Ατρέα, Αγαμέμνων και Μενέλαος, αλλά και τα παιδιά του Αγαμέμνονα: η Ιφιγένεια, η Ηλέκτρα, η Χρυσόθεμις και ο μικρός αδελφός τους Ορέστης, οι γνωστοί Διόσκουροι, Κάστωρ και Πολυδεύκης και η Σαπφώ και οι αδελφοί της.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:http://antikleidi.com/2016/10/15/aderfiki_agapi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου