Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Το T-shirt των 2 Ευρώ: ένα κοινωνικό πείραμα!

Για ένα κοινωνικό πείραμα, η οργάνωση Fashion Revolution είχε την ιδέα να τοποθετήσει ένα διανομέα που πουλά μπλούζες των 2€ στους δρόμους του Βερολίνου. Γοητευμένοι από το πολύ χαμηλό κόστος των ρούχων, περαστικοί τοποθετούν ένα κέρμα στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Μόλις επιλέξουν το μοντέλο και το μέγεθος, ξεκινά ένα βίντεο που παρουσιάζει μια μικρή ιστορία σχετικά με τις συνθήκες παραγωγής του συγκεκριμένου φτηνού προϊόντος.

Παρουσιάζεται η ιστορία της Manisha, μιας νεαρής που μεταξύ άλλων εργάζονται έως 16 ώρες την ημέρα, για ένα μισθό των 13 σεντ ανά ώρα.
Αυτές οι εικόνες αποκαλύπτουν πως τα ρούχα σε πολύ χαμηλές τιμές συχνά κρύβουν μια πολύ θλιβερή πραγματικότητα. Μια μπλούζα των 2€ ή ένα τζιν των 10€ δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στις μέρες μας. Δυστυχώς όμως, ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ποιος πληρώνει την πραγματική τιμή.
Πριν να παραλάβουν τη μπλούζα, οι περαστικοί είχαν μια επιλογή, να αγοράσουν ή να κάνουν δώρο τα €2 σε φιλανθρωπική οργάνωση που μάχεται κατά της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.
πηγή:http://www.piperies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου