Ένα σημείωμα από άγνωστο που υπενθυμίζει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του μπαμπά!
Ένας πατέρας από την Minnesota έκανε ένα post στο Facebook που έγινε viral. Ανέβασε στο προφίλ την φωτογραφία από ένα ανώνυμο σημείωμα που έλαβε σε μια καφετέρια.
Ο David Rosenman είναι γιατρός και πατέρας. Κάθε Κυριακή έχει μια όμορφη ρουτίνα με την 9χρονη κόρη του. Πάνε σε ένα καφέ και  ενώ αυτός εργάζεται η κόρη του ασχολείται με κάποια δραστηριότητα. Την προηγούμενη Κυριακή όμως η κόρη του, του ζήτησε την αναπόσπαστη προσοχή του, κάτι που τράβηξε τη προσοχή ενός αγνώστου και τον έκανε να αφήσει ένα σημείωμα για τον πατέρα.
Ο Rosenman στο post του, το οποίο μοιράστηκε πάνω από 10.000 φορές, εξηγεί πως όταν η κόρη του ζήτησε την αναπόσπαστη προσοχή του, αυτός της την έδωσε. Μίλησαν για τους φίλους της κόρης του, για το χάμστερ της και για ένα σωρό άλλα πράγματα. Επίσης ο Dαvid γράφει κάτω από το post » Tην παρακολουθούσα να τρώει σιγά σιγά το φαγητό της και σκεφτόμουν πόσο πολύ την αγαπώ!»
Μετά από λίγο ο Rosenman σηκώθηκε από το τραπέζι για να παραγγείλει κάτι, και τότε ο άγνωστος βρήκε την ευκαιρία να αφήσει το σημείωμα στην καρέκλα του πατέρα. Το σημείωμα έγραφε:
“Εργάζομαι σε ένα σχολείο όπου υπάρχουν πολλά κορίτσια που δεν έχουν μπαμπά, και αυτά που έχουν ποτέ δεν είχαν το 100% της προσοχής τους να τις ακούνε και να τις παρακολουθούν όπως έκανες ένα Κυριακάτικο πρωινό. Δεν έχεις ιδέα τι δώρο δίνεις σε όλους τους δάσκαλους που είναι υπεύθυνοι για την μόρφωση της από τώρα μέχρι την αποφοίτησή της.»
12243553_10205305286087382_2761191082541381008_n
Ο Rosenman έμεινε έκπληκτος με το σημείωμα και το έβαλε στο προφίλ του με την ελπίδα ότι «περισσότεροι άνθρωποι να καθοδηγηθούν από την δύναμη του σημειώματος και από τον συλλογισμό του άγνωστου που το άφησε.» Επίσης προσθέτει «Σας καλώ να μοιραστείτε το δώρο αυτής της εμπειρίας μαζί μου: την επιλογή να είμαι παρών σήμερα έστω και για λίγο, για κάποιον που αγαπάω.Αν δείτε να συμβαίνει αυτό και κάπου αλλού, σκεφτείτε να αφήσετε ένα μήνυμα- σίγουρα θα κάνει εντύπωση.»
Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να νιώθουν ότι έχουν την αμέριστη προσοχή τους αλλά κάποιες φορές παρασύρονται από τις υποχρεώσεις τους. Δεν έχουν όλα τα παιδιά την δύναμη να το ζητήσουν αυτό από τους γονείς τους όσο και αν το χρειάζονται. Κάποιες φορές τα παιδιά θέλουν απλά να μιλήσουν ή να πουν μια «ανόητη» ιστορία, δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια για να τους χαρίσουμε μερικά λεπτά προσοχής.
πηγή:http://babyradio.gr