Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η επιρροή της θρησκείας στους λαούς!

      

                   
Το ερευνητικό κέντρο Pew σε έρευνα που έκανε για τις παγκόσμιες συμπεριφορές για το 2015 δημοσίευσε τα συμπεράσματά του σχετικά με τη σχέση που έχουν οι λαοί με τη θρησκεία στη ζωή τους.
Η Αιθιοπία, η χώρα που βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής, που επίσημα δεν ήταν αποικία κανενός εκτός μιας πενταετίας που κατεχόταν από τους Ιταλούς και την οποία ίσως οι μεγαλύτεροι τη θυμούνται και ως Αβησσυνία, είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό 98% πίστης των κατοίκων της στη θρησκεία. Οι κάτοικοι της Αιθιοπίας σε ποσοστό 98% θεωρούν ότι η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά τους.Ακολουθούν η Σενεγάλη και η Ινδονησία με 97% και 95% αντίστοιχα
Πολλές χώρες είναι κοντά στο απόλυτο 100% όπως η Νιγηρία που έχει και Ισλαμιστές και Χριστιανούς, όπως η Ινδία που έχει κυρίως Ινδουιστές και βρίσκονται στο 88% και 80% αντίστοιχα.
Αν δούμε αντίστροφα τον πίνακα η πρώτη χώρα με τη λιγότερη σχέση με τη θρησκεία είναι η Κίνα με μόλις 3%, ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη η επιρροή της στην πολυπληθέστερη χώρα της Γης. Ακολουθεί η Ιαπωνία με 11% και ακολουθεί η Γαλλία με 14%.
Μία εύκολη και γρήγορη παρατήρηση του πίνακα θα προσφέρει το συμπέρασμα ότι όσο πιο φτωχές είναι οι χώρες τόσο πιο προσδεδεμένοι είναι οι κάτοικοί της στις θρησκείες. Ενώ η θρησκευτικότητα βρίσκεται σε πτώση και παρακμή στις δυτικές χώρες, σε άλλες χώρες της ανατολής βρίσκεται σε άνοδο.
1
πηγή:https://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου