Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Τι χρειάζεται για να είναι κανείς πραγματικά ευτυχισμένος;

 Η απάντηση δεν είναι τα λεφτά, η υγεία ή η επιτυχία αλλά πολύ απλά να... αλλάξουμε μυαλά για να εστιάζουμε σε ό,τι μας κάνει καλό, πιστεύουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
 
Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον δρα Άμιτ Σουντ, καθηγητή Ιατρικής στο Κολέγιο Ιατρικής της Κλινικής Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, δημιούργησαν ένα πρόγραμμα τεσσάρων βημάτων και 10 εβδομάδων που πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν.
Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μία σειρά από ασκήσεις που βοηθούν τον κόσμο να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό του ώστε να «διαλέγει» την ευτυχία.
Ο δρ Σουντ λέει ότι το 40-50% της ευτυχίας μας εξαρτάται από τις επιλογές που κάνουμε και που ρίχνουμε το βάρος κάθε μέρα της ζωής μας.
«Όλοι μπορούμε να διαλέξουμε να ρίχνουμε το βάρος στα σωστά και όμορφα πράγματα που έχουμε στη ζωή μας και όχι στα λάθος και άσχημα», λέει ο δρ Σουντ, ο οποίος δημοσίευσε ένα βιβλίο με το νέο πρόγραμμα.
«Η ευτυχία είναι συνήθεια. Μερικοί γεννιόμαστε με αυτή, άλλοι πρέπει να την επιλέγουμε».
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να εστιάζει στα αρνητικά της ζωής, διότι για τους μακρινούς προγόνους μας αυτό ήταν απαραίτητο για την επιβίωσή τους.
Ωστόσο η εστίαση στα θετικά πράγματα της ζωής μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους απ’ όσο θα φανταζόμασταν ποτέ, γράφει ο δρ Σουντ.
Μόνο που αυτό «πιο εύκολα λέγεται, παρά γίνεται», παραδέχεται. Εξ ου και η ανάγκη του προγράμματος.
πηγή:http://ygeia.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου