Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί είναι ωφέλιμη η κατανάλωση σκόρδου;


 Είναι ένα φυτό που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και κυρίως για τη καρδιά. Πολλές μελέτες και έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σκόρδο μπορεί να επιβραδύνει την αθηροσκλήρωση και να μειώσει την αρτηριακή πίεση γύρω στο 5 με 8%. Το σκόρδο επίσης φαίνεται να λειτουργεί και ως διαλυτικό του αίματος, το οποίο φαίνεται πως βοηθάει στη πρόληψη καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
 Σε μία πρόσφατη μελέτη που έγινε και στην οποία πήραν μέρος 21 άτομα με καρκίνωμα βασικών κυττάρων, έδειξε ότι η εφαρμογή εκχυλίσματος σκόρδου για ένα μήνα είχε θετικά αποτελέσματα. Τα καρκινώματα σε 17 από τους ασθενείς μειώθηκαν σημαντικά, σε έναν ασθενή δεν υπήρξε διαφορά και σε 3 μόνο ασθενείς αυξήθηκαν.
Μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλει και στη μείωση της χοληστερόλης. Επίσης λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης προστατεύει το στομάχι από τα έλκη.

Το σκόρδο επίσης συμβάλλει και στη καλή λειτουργεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με μελέτες η χρήση συμπληρωμάτων σκόρδου δρα ευεργετικά στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος.
πηγή:http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου