Δείτε τι απάντησε, όταν το Mother Nature Network του ζήτησε να περιγράψει τα πιο “ύπουλα” σημεία με υψηλή συγκέντρωση μικροβίων και βακτηρίων μέσα στο “μέσο” σπίτι...
 
Κρεβατοκάμαρα
 Τα μαξιλάρια είναι επί της ουσίας το μόνο σημαντικό μέρος που θα πρέπει αν σας ανησυχεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να μην αλλάζουν μαξιλαροθήκες για αρκετές μέρες και αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπό σας έρχεται σε επαφή με πολλούς μικροοργανισμούς κάθε φορά που ξαπλώνετε.
Η συμβουλή του είναι να αλλάζετε μαξιλαροθήκη τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα και να μην την μοιράζεστε με άλλο άτομο.
 
Μπάνιο
 Τα περισσότερα βακτήρια στο μπάνιο είναι πάνω στις πετσέτες και ειδικά σε εκείνη των χεριών στο πλάι του νιπτήρα, την οποία χρησιμοποιούν όλοι όσοι μπαίνουν στο μπάνιο.
  Αρκετά βακτήρια υπάρχουν και στις μπαταρίες της βρύσης, εκεί που αγγίζουν όλοι οι άνθρωποι για να τις ανοίξουν και να τις κλείσουν.

Κουζίνα
 Σύμφωνα με τον καθηγητή Gerba, η μεγαλύτερη εστία μικροβίων είναι το σφουγγαράκι καθαρισμού των πιάτων και των επιφανειών.
Περίπου το 15% των σφουγγαριών της κουζίνας περιέχει βακτήρια, όπως η σαλμονέλα και το E. Coli, που μπορεί να σας αρρωστήσουν βαριά. Για να είστε ασφαλείς, κάθε λίγες ημέρες βάλτε το σφουγγαράκι στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα ή πλύντε το στο πλυντήριο πιάτων.
  
Σαλόνι
Τα μαξιλάρια στον καναπέ δεν πλένονται, δεν αερίζονται και δεν απολυμαίνονται όσο θα έπρεπε συνήθως. Έτσι μαζεύουν αρκετή “αόρατη” σκόνη και βακτήρια.
Επίσης, πρέπει να καθαρίζετε πολύ τακτικά, ακόμα και κάθε μέρα, το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και τους διακόπτες και τς πόμολα από τις πόρτες σε χώρους που διέρχονται όλα τα μέλη της οικογένειας.
 
Γραφείο
 Το πιο επικίνδυνο σημείο είναι η επιφάνεια του τραπεζιού, ακολουθούμενη από το τηλέφωνο και τον υπολογιστή που συνήθως υπάρχει εκεί (πληκτρολόγιο και “ποντίκι”).
πηγή:http://www.iatropedia.gr