Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Το τζόγκινγκ δυναμώνει τα οστά των ανδρών περισσότερο από τα βάρη!

Οι υψηλής πρόσκρουσης δραστηριότητες όπως το τζόγκινγκ, δυναμώνουν τα οστά των ανδρών περισσότερο απ' ό,τι τα βάρη, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι.
«Τα ευρήματα της μελέτης μας επιβεβαιώνουν ότι η συστηματική άσκηση αυξάνει την οστεϊκή μάζα, αλλά οι ασκήσεις υψηλής πρόσκρουσης, όπως το τζόγκινγκ φαίνεται να παρέχουν μεγαλύτερο όφελος», είπε η δρ Παμ Χίντον, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Διατροφής & Φυσιολογίας της Άσκησης στο Κολέγιο Ανθρώπινων Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου.
Όπως διαπίστωσαν, οι εθελοντές που έτρεχαν είχαν υψηλότερη οστεϊκή μάζα στη σπονδυλική στήλη απ' ό,τι οι ποδηλάτες, οι οποίοι όμως είχαν χαμηλότερη οστεϊκή πυκνότητα απ' ό,τι οι εθελοντές που έκαναν βάρη.
Πρακτικά, το εύρημα αυτό σημαίνει πως όποιος ασχολείται με δραστηριότητες που φέρουν μικρές αντιστάσεις, όπως η ποδηλασία, η κολύμβηση ή η κωπηλασία, πρέπει να προσθέσουν στην προπόνησή τους ασκήσεις με βάρη και - για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα - υψηλής πρόσκρουσης, δυναμικές δραστηριότητες, όπως το τζόγκινγκ, το μπάσκετ, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο.
πηγή:http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου