Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Η Παιδική Χαρά των Ονείρων!

Κανένα παιδί καθηλωμένο και απομονωμένο. Μια παιδική χαρά φτιαγμένη από εθελοντές ανοίγει τις πόρτες της στα παιδιά με αναπηρίες.

Περισσότεροι από 100 εθελοντές εργάστηκαν με κοινό σκοπό να δημιουργηθεί μια πλήρως προσβάσιμη παιδική χαρά για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η Παιδική Χαρά των Ονείρων (Dream Playground) δεν έχει εμπόδια τριγύρω και έτσι είναι εύκολα προσβάσιμη από παιδιά με αναπηρικά καροτσάκια ή πατερίτσες.

Έχει ειδικές κούνιες, τσουλήθρες και μύλο για αναπηρικά καροτσάκια, καθώς επίσης και ειδικά μουσικά παιχνίδια για παιδιά με προβλήματα ακοής, αφού χάρη στις δονήσεις μπορούν να νιώσουν τη μουσική και να παίξουν. Το επίκεντρο του παιδότοπου όμως είναι ένα μεγάλο πλοίο με πλατφόρμες μεταφοράς για τα παιδιά σε αναπηρικά καροτσάκια.

«Οι κάτοικοι έχουν αγκαλιάσει το project ως ένα έργο δικαιοσύνης», λέει ο αντιδήμαρχος της πόλης του Ουισκόνσιν, Σκοτ Γκόρντον. «Κανένα παιδί δεν πρέπει να κάθεται στο περιθώριο, εξαιτίας μιας αναπηρίας». Η κατασκευή είναι φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από εθελοντές ενώ χάρη στις δωρεές δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε ένα δολάριο από τη φορολογία των πολιτών.

«Αυτό το έργο από την πρώτη μέρα φάνηκε πως ήταν κάτι που ενώνει τους ανθρώπους», λένε οι  διοργανωτές του εγχειρήματος Dream Playground.

πηγή:http://www.doctv.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου