Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η αντίδραση ενός καθηγητή όταν το μωρό μιας φοιτήτριας άρχισε να κλαίει μέσα στην αίθουσα!

Η υπέροχη και άκρως στοργική αντίδραση του καθηγητή Sydney Engelberg κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του παράδοσης ενέπνευσε όλο τον πλανήτη.
Την ώρα του μαθήματός του στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το μωρό μιας μητέρας που παρακολουθούσε την ομιλία του σε σχέση με την οργανωτική συμπεριφορά, άρχισε να κλαίει γοερά. Η αναμενόμενη αντίδραση των παρευρισκόμενων όπως και του καθηγητή, θα ήταν πιθανότατα η δυσαρέσκεια και η επιθυμία ή ακόμη και η παρότρυνση απομάκρυνσης του. Όμως η πραγματικότητα διέψευσε κάθε προσδοκία.
1881
Ο καθηγητής πλησίασε και πήρε το μωρό στην αγκαλιά του. Συνέχισε να μιλάει κανονικά και παράλληλα με ήρεμες κινήσεις ησύχασε το μωρό και εκείνο σταμάτησε να κλαίει. Ο ίδιος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και παππούς πέντε εγγονιών, έτσι ήξερε τι ακριβώς να κάνει ενώ συνέχισε ανενόχλητος τη διάλεξή του. Ένας από τους φοιτητές του δεν έχασε την ευκαιρία, έβγαλε το κινητό του και τον τράβηξε μερικές φωτογραφίες. Αυτές οι εικόνες πολύ γρήγορα έγιναν viral και παράδειγμα προς μίμηση και εκτίμηση. Με τη στάση του αυτή στηρίζει όλες τις γυναίκες που έγιναν μητέρες και θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τις αγκαλιάζει και τους δίνει κουράγιο και υπομονή.
Μετά από την κοινοποίηση της κίνησής του, ο καθηγητής έγινε πασίγνωστος και star. Η σύζυγός του είπε πως δέχεται συνεχώς κλήσεις από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ακόμη και ερωτικές επιστολές. Ο ίδιος δεν θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω, άλλωστε όλο αυτό το τσουνάμι δημοσιότητας το αντιμετωππίζει με χιούμορ και διακριτικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου