Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η μουσική που ακούμε έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία!

Όλοι μας γνωρίζουμε το ότι η μουσική μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή μας στα ουράνια, άλλοτε μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο μελαγχολικοί και κάποιες φορές μπορεί κυριολεκτικά να μας ρίξει στα πατώματα. Η μουσική έχει άμεση επίδραση στην ψυχολογία και τη διάθεσή μας.
Σύμφωνα όμως με μια καινούργια επιστημονική έρευνα, η επίδραση της μουσικής μπορεί να είναι ακόμα πιο βαθιά και δραστική στον ψυχισμό μας τόσο ώστε να έχει ακόμα και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία.
Την έρευνα διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Aalto στη Φιλανδία σε συνεργασία με  το Aarhus University στη Δανία και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στη μηνιαία έκδοση του Frontiers in Human Neuroscience journal. Σύμφωνα με αυτά οι άνθρωποι που συνηθίζουν να ακούν θλιμμένη ή ακόμα και πιο επιθετικά είδη μουσικής είναι πιθανόν να εκδηλώσουν μεγαλύτερα επίπεδα άγχους ή ακόμα και νευρωτικές τάσεις συγκριτικά με εκείνους που ακούν χαρούμενα είδη μουσικής. Οι ερευνητές μελέτησαν τις αντιδράσεις των ανθρώπων που συνήθιζαν να ακούν συγκεκριμένα και διαφορετικά μεταξύ τους είδη μουσικής.
«Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι υπάρχει συσχετισμός της μουσικής και των λειτουργιών του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η μακροχρόνια ακρόαση συγκεκριμένων ειδών μουσικής είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν επίδραση στις λειτουργίες του, εξηγεί η καθηγήτρια Elvira Brattico, επικεφαλής της έρευνας.
πηγή:http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου