Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Το χωριό χωρίς ανεργία!!



Μια μικρή πόλη –ή καλύτερα μεγάλο χωριό-  που ονομάζεται Kaitangata και βρίσκεται στο νότο της Νέας Ζηλανδίας, έχει ένα εντελώς ασυνήθιστο πρόβλημα. Διαθέτει πολλές κενές θέσεις εργασίας και μόνο 800 κατοίκους. Για αυτό το λόγο, αναζητά κόσμο που να θέλει να μετακομίσει και να εργαστεί εκεί.

«Η ανεργία των νέων είναι στο 2. Όχι στο 2%. Αλλά κυριολεκτικά στο 2. αφού έχουμε μόλις δύο άνεργους νέους», λέει ο δήμαρχος της Clutha όπου βρίσκεται η Kaitangata, Bryan Cadogan ενώ υπολογίζεται ότι οι θέσεις εργασίας που δεν μπορούν να καλύψουν οι ντόπιοι, φτάνουν τις 100.

Ο ίδιος ο δήμαρχος ήταν άνεργος και βρήκε μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή εκεί, «Όταν ήμουν άνεργος και έπρεπε να θρέψω την οικογένειά μου, η Clutha μου έδωσε μια ευκαιρία. Τώρα θέλουμε να προσφέρουμε την ίδια ευκαιρία σε άλλες οικογένειες που ίσως αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Για να δελεάσει το χωριό, προσφέρει σε ελκυστικές, για την Νεοζηλανδική πραγματικότητα, τιμές τα -επίσης πολλά- ακατοίκητα σπίτια του. Τα 230.000 δολάρια είναι μια τιμή που θεωρείται ευκαιρία για τους κατοίκους της χώρας, και το τοπίο δελεαστικό για όσους έχουν βαρεθεί τη βαβούρα των μεγαλουπόλεων.

Οι σημαντικοί εργοδότες στην Clutha συνδέονται με την πρωτογενή βιομηχανία και για πολλά χρόνια ήταν αναγκασμένοι να φέρνουν εργαζομένους από την περιοχή της Dunedin που βρίσκεται πάνω από μία ώρα μακριά.

«Είμαστε μια παλιομοδίτικη κοινότητα. Δεν κλειδώνουμε τα σπίτια μας, αφήνουμε τα παιδιά να τρέχουν ελεύθερα» λέει ένας εργαζόμενος στην βιομηχανία γάλακτος της περιοχής, στον βρετανικό Guardian. «Έχουμε θέσεις εργασίας, έχουμε σπίτια, αλλά δεν έχουμε ανθρώπους. Θέλουμε να κάνουμε αυτή την πόλη και πάλι ζωντανή. Σας περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες».

πηγή:http://www.doctv.gr/page.aspx?itemid=spg10083

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου