Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ένας ξεχωριστός δάσκαλος!

Ξεκινάει τη μέρα με μια καλή κουβέντα για κάθε μαθητή ξεχωριστά.


Ο Chris Ulmer είναι ένας δάσκαλος ειδικής αγωγής στο Keystone Academy του Jacksonville, ο οποίος ακολουθεί μία κάπως ανορθόδοξη μέθοδο διδασκαλίας: πριν ξεκινήσει το μάθημα, κάνει μία φιλοφρόνηση στον κάθε μαθητή του ξεχωριστά. Ο ίδιος εξηγεί ότι οι φιλοφρονήσεις είναι μία νέα πρακτική που εφαρμόζει στην τάξη του και μάλιστα έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτα θετικό περιβάλλον.

Ο ίδιος λέει: «Αντί να εστιάζω στις ελλείψεις, εστιάζω στα ταλέντα. Αντί να μιλάω για την ειρήνη, την αγάπη και την αρμονία, δείχνω την ειρήνη, την αγάπη και την αρμονία. Η πραγματικότητα ενός παιδιού διαμορφώνεται από τις εμπειρίες που ζει σε πολύ μικρή ηλικία. Αν έχουν έναν μίζερο και κουρασμένο δάσκαλο, θα αντιληφθούν και τον κόσμο ως μίζερο και κουρασμένο. Αν όμως έχουν έναν δάσκαλο που τους δείχνει αγάπη, ειρήνη και αρμονία, τότε αυτό θα γίνει ο κανόνας τους στη ζωή.

«Μετά από μερικές βδομάδες που ακολούθησα αυτή την πρακτική, οι μαθητές μου άρχισαν να κάνουν φιλοφρονήσεις ο ένας στον άλλον. Επαινούσε ο ένας τον άλλον για τα κατορθώματά του λες και ήταν δικά του. Δεν πρόσβαλλαν ποτέ ο ένας τον άλλον και βοηθούσε ο ένας τον άλλον. Το μίσος είναι μία συμπεριφορά που μαθαίνεται. Η αγάπη είναι έμφυτη».

Σίγουρα ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους δασκάλους σαν αυτόν.




Πηγή: Family in Action 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου