Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;



Μειωμένο προσδόκιμο ζωής μπορεί να έχουν οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε θορυβώδεις δρόμους με έντονη κυκλοφορία οχημάτων. Κινδυνεύουν περισσότερο από εγκεφαλικό και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μεταξύ των ατόμων που ζούσαν σε περιοχές όπου τη μέρα ο μέσος θόρυβος του δρόμου ξεπερνούσε τα 60 ντεσιμπέλ, υπήρχαν 4% περισσότεροι θάνατοι, σε σχέση με όσους ζούσαν σε σημεία με θόρυβο κάτω των 55 ντεσιμπέλ.
Οι αυξημένοι θάνατοι στα πιο θορυβώδη μέρη έχουν να κάνουν συνήθως με καρδιαγγειακά προβλήματα, πιθανώς λόγω της αυξημένης αρτηριακής πίεσης, των διαταραχών του ύπνου και της πρόκλησης στρες εξαιτία
Οι ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του King's College και του Imperial College του Λονδίνου έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό καρδιολογικό περιοδικό «European Heart Journal» και ανέλυσαν στοιχεία για 8,6 εκατομμύρια ανθρώπους.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει τα 55 ντεσιμπέλ ως το όριο θορύβου πάνω από το οποίο μπορεί να προκληθούν προβλήματα υγείας. Οι βρετανοί ερευνητές επεσήμαναν πάντως ότι ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα είναι μάλλον μικρός για έναν άνθρωπο, σε σχέση με άλλους σοβαρότερους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.ς του συνεχούς θορύβου.
ΠΗΓΗ:http://www.efsyn.gr/arthro/o-kykloforiakos-thoryvos-kovei-hronia-zois

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου