Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η ΓΝΩΣΗ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ!!!



Οι δίγλωσσοι απολαμβάνουν αρκετά οφέλη, χάρη στην ικανότητά τους να ομιλούν διαφορετικές γλώσσες: καλύτερες προοπτικές στους χώρους εργασίας, αλλά και ενίσχυση των γνωστικών ικανοτήτων τους και προστασία κατά της εμφάνισης άνοιας.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, φαίνεται πως εκτός από αυτά έχουν και διαφορετική οπτική για τον κόσμο, ανάλογα με τη γλώσσα με την οποία «λειτουργούν».
Ακριβώς όπως η σωματική άσκηση προσφέρει οφέλη στον οργανισμό, ο διανοητικός έλεγχος δύο ή περισσοτέρων γλωσσών προσφέρει γνωστικές ικανότητες στον εγκέφαλο. Μάλιστα, αυτή η διανοητική ευελιξία αποφέρει τα οφέλη της κυρίως στα μετέπειτα στάδια της ζωής. Όπως έχουν δείξει έρευνες, οι δίγλωσσοι αργούν να εμφανίσουν σημάδια γνωστικής γήρανσης, ενώ και τα συμπτώματα που σχετίζονται με εκφυλιστικές διαταραχές, όπως η άνοια ή το Αλτσχάιμερ καθυστερούν έως και πέντε χρόνια.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη, ότι οι γερμανοί μονόγλωσσοι είναι πιο πιθανό να εστιάζουν στα πιθανά αποτελέσματα των πράξεων ενός ανθρώπου, ενώ οι άγγλοι ομιλητές δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην ίδια την πράξη.
Σε ό,τι αφορά τους δίγλωσσους ομιλητές, καταλήγει το δημοσίευμα, αυτοί φαίνεται ότι αλλάζουν την οπτική τους ανάλογα με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν.
ΠΗΓΗ:http://www.news.gr/kosmos/episthmonikes-anakalypseis/article/221872/h-glossa-ephreazei-th-theorhsh-mas-gia-ta-pragmata.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου