Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Το Πάρκο Τρίτση ξανανθίζει!!!

  • Το ξέρατε ότι είναι ένα από τα 6 μεγαλύτερα πάρκα στην Ευρώπη; Την Άνοιξη, το παραμελημένο πάρκο θα αναγεννηθεί



    Αυτή την Άνοιξη, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» υπόσχεται να ξαναβρεί τη χαμένη του ζωντάνια και την καθαριότητα ώστε να γίνει σαν καινούριο.

    Στις μέρες μας όποιος έχει κάνει μια βόλτα μέχρι εκεί και έχει δει τα σκουπίδια και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι τεχνητές λίμνες του, απογοητεύεται και σίγουρα δεν ξαναπάει. Με σκοπό να λύσει λειτουργικά προβλήματα ώστε να προσελκύσει ξανά τους Αθηναίους και να ξαναγίνει όαση πρασίνου το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς, δήμους, ερευνητικά ιδρύματα, κοινωνικούς φορείς θα εργαστούν μαζί ώστε το παραμελημένο πάρκο να αλλάξει χαρακτήρα και να γίνει το φιλόξενο, ασφαλές και φροντισμένο πάρκο που ήταν κάποτε.                      


  • Ένα εκατομμύριο ευρώ θα δοθούν ώστε να ανανεωθεί το πράσινο και ο φωτισμός, να ξαναγεμίσουν οι δύο τεχνητές του λίμνες, να στελεχωθεί η προστασία του ώστε να μπορούμε να βολτάρουμε άνετα ακόμα και τις βραδινές ώρες, και να παραμένει καθαρό και φροντισμένο.

    Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» έχει έκταση 1.200 στρέμματα και είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο των Βαλκανίων αλλά και ένα από τα 6 μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Ελπίζουμε αυτή η πολλά υποσχόμενη αλλαγή όχι μόνο να γίνει αλλά και να συντηρηθεί όπως πρέπει, κόντρα στα ελληνικά «έθιμα» που θέλει τέτοιου είδους projects να ρημάζουν ξανά έπειτα από λίγο καιρό.
  • πηγή:http://www.doctv.gr/page.aspx?itemid=spg10629

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου